sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Prosciutto-herkkusieni-tagliatelle

Lauantai-illan pääruokana oli vanha tuttu, tuoreiden herkkusienien ja parmankinkun ympärille rakennettu tagliatelle-pasta. Tätä on tullut tehtyä aiemmin pari kertaa ja lopputulos on ollut aina yhtä herkullinen. Ruoka on kaiken lisäksi erittäin helppo ja nopea valmistaa, joten pastanystävien kannattaa testata ehdottomasti. Oleellisinta on pääainesosien laadukkuus. Älä unohda lisätä myöskään muskottipähkinää, joka tuo ruokaan oman maukkaan panoksensa. Ruokajuomana oli pääasiassa edellisillalta tuttua italialaisviiniä, joka sopi odotetusti mainiosti yhteen myös tämän pastaruoan kanssa. Jälkiruokana oli rääppiäistyyliin edellispäivän appelsiinirahkaa ja Brysselin matkan tuliaisena tuotua maukasta belgialaissuklaata.
Valmis annos

Ainekset (4 annosta):
  • 275 g tagliatella
  • 100 g prosciuttoa
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 50 g voita
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • 2,5 dl kermaa
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muskottipähkinää
Valmistusohje:
  1. Paista kinkku ilman rasvaa rapeaksi paistinpannulla. Nosta sivuun lautaselle talouspaperin päälle jäähtymään/kuivumaan.
  2. Viipaloi herkkusienet ja paista voissa samalla paistinpannulla ilman sen puhdistusta. Näin sienet saavat vielä mukavaa lisämakua parmankinkusta irronneesta rasvasta.
  3. Lisää pannulle noin puolet raastetusta parmesaanista, kerma ja mausteet ja jätä hautumaan pienellä lämmöllä.
  4. Keitä pasta ohjeiden mukaan.
  5. Lisää juuri ennen pastan valmistusta kinkku paistinpannulle lämpiämään.
  6. Sekoita pasta ja kastike, koristele lopulla parmesaanilla ja persiljalla, ja tarjoile tuoreen patongin ja italialaisen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...