maanantai 27. tammikuuta 2014

Kaksi helppoa ja herkullista leipää!

Innostuin viime viikolla tekemään leipää muutamaan otteeseen, joten laitetaan reseptit jakoon. Joka kerta leipoessa ajatukset ovat samat: miksi en tee tätä useammin? Leipominen on helppoa ja leipä on tietenkin parasta tuoreena! Yritän parantaa tapani ja leipoa useammin. Muistuttakoon tämä kirjoitus minua siitä.

Ensimmäinen resepti on julkaistu toisessa blogissani eli olkaa hyvät, välimerellinen vuokaleipä, joka maistui erityisen hyvälle yhdessä tulisen tomaatti-paprikakeiton kanssa.
Toinen resepti on Kädenvääntöä-blogin vaivaamaton ja vaivaton leipä.

Molemmissa yhteistä on niiden helppous. Kummassakaan taikinaa ei tarvitse vaivata vaan pelkkä kevyt sekoitus riittää. Vuokaleipä valmistuu samantien uunissa ilman kohotusta, kun taas jälkimmäinen ei sovi hätähousuille eli taikinaa kohotetaan 12-18 tuntia. Kovin paljon muuta ei näitä leipoessa tarvitse tehdäkään eli odottelun jälkeen nälkäistä leipojaa odottaa tuore ja herkullinen leipä. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...