sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sitruunainen sellerikeitto

Jupen keittiössä on tehty aiemmin inkivääri-sellerikeittoa, ja nyt mentiin kuta kuinkin samalla kaavalla. Suurimpana erona on inkiväärin korvaaminen sitruunaruoholla, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi juuri keittoruokiin tai vaikkapa aasialaistyylisiin wokkiruokiin. Miedon sitruunainen maku tuo ruokaan samankaltaista raikkautta kuin inkiväärikin.




Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 300 g lehtiselleriä
  • 4 uutta perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 uuden sadon sipulia
  • 2 sitruunaruohoa
  • 1,2 l vettä (+kasvisfondia)
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja inkivääri. Kuori ja paloittele selleri, peruna ja porkkana. Kuori sitruunaruohot ja murskaa kevyesti veitsen terällä.
  2. Kuullota sipulia kattilassa öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten sekaan vesi ja kasvisfondi sekä kasvikset. Keitä 20-30 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Soseuta keitto esim. yleiskoneessa ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kerma, kiehauta ja mausta. Viimeistele annos persijalla. Tarjoa tuoreen vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...