Ainekset:
- noin 1 kg possunlapaa tai etuselkää eli kassleria
- vettä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- muutama neilikka
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 pieni kuivattu peperonchino-chili
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 3/4 dl sokeriruokosiirappia
- 1 limetin mehu
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- Pane liha kiehuvaan veteen. Veden tulee peittää liha kokonaan. Kerää vaahto pinnalta ja lisää kuoritut lohkotut sipulit ja kokonaiset valkosipulin kynnet sekä neilikat.
- Keitä lihaa 3–4 tuntia, kunnes se on ylikypsää. Jos käytät luullista lapaa, luun pitää irrota lihasta.
- Valmista lihan kypsyessä barbeque-kastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, murskattu chili ja muut ainekset. Anna kiehua tunnin ajan välillä sekoittaen.
- Nosta liha liemestä ja anna jäähtyä vähän aikaa. Revi liha sitten suikaleiksi haarukalla. Pane revitty liha uunivuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
- Kaada kastike lihan joukkoon ja sekoita hyvin. Pane alumiinifolio takaisin vuoan peitoksi.
- Kuumenna lihaa 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.
- Tarjoa liha hampurilaisten täytteenä. Lisää täytteeksi myös vaikkapa salaatinlehtiä, coleslaw-salaattia ja sipulirenkaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti