perjantai 5. elokuuta 2011

Linssikeitto

Linssit ovat ravintoaineiltaan niin hyvää ruokaa, että niitä kannattaisi syödä useammin. Finelin sivujen mukaan linsseissä on proteiiniä 31 %, joten ei ole ihme että linssit ovat kasvissyöjien perusruokaa. Tein lounaaksi linssikeittoa punaisista linsseistä, jotka kypsyvät hieman nopeammin kuin vihreät linssit. Linssit kannattaa huuhtoa ennen keittämistä ja halutessaan niitä voi myös liuottaa puolisen tuntia. Tällöin ne kypsyvät nopeammin. Vihreät linssit kypsyvät tällöin noin 20-30 minuutissa ja punaiset noin 10-20 minuutissa.

Tässä ruoassa linssit saavat seurakseen porkkanoita ja sipulia. Normaalisti kannattaa käyttää tavallisia porkkanoita, mutta nyt kotona oli ainoastaan naposteluporkkanoita, jotka kyllä ajavat saman asian. Maustoin keittoa ainoastaan laakerinlehdillä ja kasvisfondilla, mutta linssikeitosta saa helpommin hieman mausteisemman lisäämällä esimerkiksi juustokuminaa ja/tai korianteria. Varoituksen sanana punaviinietikan lisääminen tekee ruoan maun aika happamaksi, joten ilman sitäkin pärjää, jos ei tykkää punaviinietikasta ja/tai kovin happamasta mausta.

Maku oli parempi kuin annoksen ulkonäkö...
Ainekset:
  • 230 g punaisia linssejä
  • 1 l vettä
  • 10 naposteluporkkanaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 rkl kasvisfondia
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
Valmistusohje:
  1. Huuhtele linssit hyvin ja liuota kylmässä vedessä noin puolen tunnin ajan.
  2. Keitä linssejä vedessä noin 15 minuuttia. Paloittele odotellessa porkkanat ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Lisää kaikki ainesosat punaviinietikkaa lukuun ottamatta keittoon ja hauduta puolen tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös punaviinietikka. Lisää myös tarvittaessa vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...