sunnuntai 7. elokuuta 2011

Grillatut teriyakimarinoidut vartaat ja fetatäytteiset suippopaprikat

Syksy alkaa lähestyä uhkaavasti, mutta erään kamalan laulun sanoin vielä on kesää jäljellä, joten grillauskausi jatkukoon. Jupen keittiö lähti kulinaristiselle vierailulle, jonka seurauksena yhteisvoimin syntyi grilliherkkuja makkaroista herkkusienien kautta paprikoihin ja vartaisiin. Tässä ohjeet teriyakimarinoitujen vartaiden ja fetalla täytettyjen suippopaprikoiden tekemiseen.
Lopputulos makkaroiden kera
Vartaat grillissä
Teriyakimarinoidut vartaat:
Ainekset (10 varrasta):
  • 500 g naudan ulkofileetä
  • 10 grillivarrasta
  • 10 salottisipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 vihreä paprika
Vartaiden kasvikset

Marinadi:
  • 1 dl teriyaki-kastiketta
  • 0,4 dl punaviinietikkaa
  • 0,4 dl öljyä
  • 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
Valmiit vartaat ennen grillausta
Valmistusohje:
  1. Laita naudan ulkofilee pakastimeen reiluksi tunniksi. Leikkaa kohmeisesta fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita.
  2. Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita sitten liha muovipussiin ja kaada marinadi sekaan. Sekoita huolellisesti, sulje pussi ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi. Kääntele lihoja välillä, jotta ne marinoituvat tasaisesti.
  3. Kuori sipulit ja keitä niitä vedessä noin viisi minuuttia. Paloittele paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi.
  4. Kokoa vartaat asettamalla vuorotellen lihaa ja kasviksia grillivartaaseen. Voitele vielä vartaat kauttaaltaan marinadilla. Paista grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen eli kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä pintaan. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää vartaita myös 250-asteisessa uunissa vajaan kymmenen minuutin ajan.
Paprikat grillissä
Fetalla täytetyt suippopaprikat:
Ainekset (4 annosta):
  • 2 punaista suippopaprikaa
  • 200 g fetajuustoa
  • öljyä
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet ja kodat.
  2. Silppua feta pieniksi paloiksi. Täytä paprikat fetalla.
  3. Kaada paprikoiden päälle öljyä ja mausta pippurilla. Voit käyttää myös kuivattuja yrttejä. Voitele myös paprikoiden ulkokuori öljyllä ennen grillausta. Paista grillissä noin kymmenen minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...