torstai 18. elokuuta 2011

Merellinen pasta

Provencen reissun makumatka jatkuu merellisellä pastalla. Alueen ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana meren tarjonta ja paikallinen rosée, jotka sopivat myös yhteen kuta kuinkin täydellisesti. Ranskassa kilon pakastepussi maksaa marketissa noin kuusi euroa eli aivan oleellisesti vähemmän kuin Suomessa. Merenelävistä, kermasta ja sitruunasta on helppo tehdä maistuva kastike, johon tällä kertaa käytin hieman totutusta poikkeavasti mausteeksi Provencen yrttimausteseosta sekä mustapippuria. Ruokajuomana oli paikallista hedelmäistä ja raikasta roséeta, jossa oli sopivasti happoja rasvaisen kastikkeen vastapainoksi.

Ainekset:
  • 500 g mereneläviä pakasteesta
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • provencenyrttejä
  • tuoretta provecenbasilikaa
  • 300 g Castellane Parmigiane -pastaa

Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan. Odotellessa pilko sipuli ja halkaise sitruuna.
  2. Kuullota sipuli oliiviöljyssä paistinpannulla ja lisää pannulle merenelävät. Kiehauta ja lisää sekaan kerma. Kiehauta uudestaan. Purista sekaan sitruunan mehu.
  3. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  4. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  5. Valuta ja sekoita pasta kastikkeen kanssa. Silppua tuoretta basilikaa annoksen päälle. Tarjoa roséen kera.
Ks. aiemmat Provencen matkan kirjoitukset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...