tiistai 26. helmikuuta 2013

Kermainen parsa-papupasta

Jupen keittiössä on viettänyt bloggauksen osalta hiljaiseloa viimeiset kuukaudet, vaikka ruokaa on kyllä tullut tehtyä myös tänä aikana. Kevätauringon kutitellessa mieltä on hyvä palata myös bloggauksen pariin keväisen pastan kera. Parsasta ja pavuista saa tehtyä napakan pastan, joka valmistuu helposti ja on todella herkullista. Parsan ja papujen makua ei kannata pilata turhalla kikkailulla, vaan aterian ideana on yksinkertaiset maut. Suosittelen testaamaan ja nauttimaan mielellään kevätauringon paistaessa hyvän viinin kera.

Ainekset:
  • 500 g pennepastaa (tai muuta pastaa makusi  / kaapin sisällön mukaan)
  • suolaa keittoveteen
Lisäksi:
  • oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • nippu vihreää parsaa
  • nippu tuoreita papuja
  • 2,5 dl kerma
  • 50 g voita
  • 1 sitruunan mehu
  • 75 g parmesaania
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan suureen kattilaan.
  2. Leikkaa parsasta kovat kannat pois ja pilko loppu parsa sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele.
  3. Leikkaa pavuista päät pois. Huuhtele.
  4. Laita kiehuvaan veteen reilusti suolaa ja ryöppää/keitä papuja ja parsaa noin neljän minuutin ajan. Älä ylikeitä.
  5. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota paistinpannulla reilussa oliiviöljyssä.
  6. Nostele pavut ja parsat reikäkauhalla paistinpannulle ja lisää pannulle voi. Laita samaan aikaan pasta kiehumaan samaan keittoveteen. Pyörittele ja paista keskilämmöllä. Lisää sitten sekaan kerma ja kiehauta varovasti. Purista sekaan sitruunan mehu. Raasta sekaan parmesaani ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Kaada keittovesi pois kattilasta ja sekoita kastike ja pasta huolellisesti.
  8. Kokoa annos lautaselle ja viimeistele tuoreella silputulla basilikalla ja raastetulla parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...