perjantai 21. helmikuuta 2014

Rucola-tomaatti-sienipasta, 2 versiota

Kokkailut ovat jatkuneet kiireessä hyväksi havaitulla tavalla eli nyt ollaan menty pitkälti keitto-, salaatti- ja pastalinjalla. Viikolla tein pariinkin otteeseen sienipastaa hieman eri variaatoilla. Molemmissa yhteisiä ainesosia olivat kirsikkatomaatit, rucola ja kerma. Herkullisen maun lisäksi molemmat ruoat valmistuvat sikamaisen nopeasti ja helposti, käytännössä sinä aikana kun pasta kypsyy eli reilussa 10 minuutissa.

Ensimmäisessä testiversiossa sienet olivat ruskeita herkkusieniä ja toisessa portobelloja. Jälkimmäisellä kerralla heitin lisäksi kastikkeen sekaan yrttimaustettua tuorejuustoa. Pastana voi käyttää mitä kaapista sattuu löytymään. Ylimalkaan tässä kannattaa käyttää mielikuvitusta ja käden ulottuvilla olevia ainesosia. Jos sinulla on sieniä, tomaatteja, rucolaa, kermaa ja juustoa lajista riippumatta niin et voi mennä kovin pahasti metsään lopputuloksen kanssa. Ja eikun testailemaan!


Mitä tarvitset:
Aikaa noin 15 minuuttia
Pastaan:
300 g pastaa
300 g sieniä (esim. ruskeita herkkusieniä, portobelloa)
100 g rucolaa
200 g kirsikkatomaatteja
2 1/2 dl kermaa
(100 g tuorejuustoa)
50 g juustoa (esim. pecorino, parmesaani)
oliiviöljyä paistamiseen
Maustamiseen:
suolaa
mustapippuria
Mitä teet:
1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää runsaasti suolaa ja keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Viipaloi sienet. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna rucola karkeasti.
3. Paista herkkusienet paistinpannulla runsaassa öljyssä kauniin ruskeiksi.
4. Lisää sekaan kerma ja kiehauta. Raasta sekaan juustoa ja lisää halutessasi tuorejuusto.
5. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi vielä halkaistut kirsikkatomaatit paria minuuttia ennen ruoan valmistumista sienikastikkeen sekaan.
6. Sekoita valutettu pasta, kastike ja rucola keskenään. Kokoa annos ja viimeistele raastetulla juustolla. Nauti punaviinin kera.

2 kommenttia:

  1. Tuli kokeiltua tätä tänään, oli kyllä julmetun herkullista kamaa! Rucolan kyllä korvasin pinaatilla, koska en suuria rucolan ystäviä ole. Kiitos joka tapauksessa mainiosta reseptistä!

    Lisäksi myös pisto-reseptisi on ehdottomasti mainio ja vakiokäytössä, joskin se taitaa puuttua arkistostasi, tai sitten se on jollain sellaisella nimellä, etten sitä ikinä meinaa löytää. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista! Itselle maistuu niin rucola kuin pinaatti, mutta jälkimmäinen toimii tässä vähintään yhtä hyvin myös minulle. Ei näistä ainesosista kovin helposti saa pahaa ruokaa aikaiseksi =)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...