sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Jauheliha-BBQ-tortillat

Jupen keittiö palaa BBQ-tortilloiden voimin blogosfääriin. Tortillat ja/tai burritot ovat siitä mukavaa ruokaa, että ne valmistuvat yleensä nopeasti ja maistuvat hyvällä tavalla roskaruoalta. Lisäksi kun käyttää mielikuvitustaan ja varioi tuttuja reseptejä, niin sapuskaan saa mukavasti vaihtelua. Tortilloita tuli tehtyä aiemmin enemmänkin, mutta viime aikoina niiden kokkailu on jäänyt vähemmälle. Viimeksi kokkailuvuorossa taisi olla riistaversio (ks. riistatacot), mutta nyt pyrkimyksenä oli tehdä jonkun sortin BBQ-versio luomunaudan jauhelihasta.


Ainekset (6-8 annosta):
  • 6 isoa tai 8 pientä tortillaa
  • 6-8 siivua cheddaria
  • 400 g luomunaudan jauhelihaa
  • öljyä
  • sokeria
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 iso uusi sipuli
Kastike:
  • 2 dl pepsiä
  • 4 rkl ketsuppia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 1/2 rkl maizenaa
  • 2 rkl öljyä
  • reilusti tabascoa
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Valmista kastike sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Jätä maustumaan.
  2. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  3. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota parin minuutin ajan öljyssä paistinpannulla ja mausta sokerilla. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista hyvin. Lisää lopuksi pannulle vielä parin minuutin ajaksi paloiteltu paprika.
  4. Lisää kastike pannulle ja kiehauta muutaman minuutin ajan.
  5. Lämmitä tortilloita mikrossa minuutin ajan, jotta ne pehmenevät hieman. Jaa täyte tasaisesti tortilloiden päälle ja aseta täytteen päälle siivu cheddaria. Pyöräytä tortillat kiinni ja paista uunissa vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...