Ainekset (noin 4 annosta):
- 3 dl arborioriisiä
- 250 g herkkusieniä
- kourallinen tuoretta rucolaa
- 2 salottisipulia
- oliiviöljyä+voita
- 2 dl valkoviiniä
- noin 9 dl kasvislientä
- 1 dl raastettua emmentalia
- 30 g voita
- suolaa
- valkopippuria
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa hetki ja lisää sitten kattilaan riisi. Kuullota myös riisiä hetki.
- Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää sitten kasvisliemi vähän kerrallaan ja keitä riisiä kunnes se on melkein kypsää eli noin 18 minuuttia. Riisin tulee olla kosteaa ja irtonaista mutta kuitenkin kiinteää.
- Paista odotellessa sienet toisessa pannussa voi-öljyseoksessa. Lisää lopuksi vielä sekaan silputtu rucola.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vielä risoton sekaan juusto, voi ja herkkusieni-rucolaseos.
Nam! Rakastan herkkusieni (tai herkkutatti) risottoa, teen sitä usein :)
VastaaPoistaSamoin, vaikka useammankin voisin sitä syödä =)
PoistaHep! Tattirisotto-linkki on rikkinäinen!
VastaaPoistaJa seuraavaksi: kokeilemaan reseptiä käytännössä.
Hyvä huomio, nyt linkki on korjattu. Toivottavasti maistuu!
PoistaMaistui, vallan erinomaisesti! Oli kyllä varsinaista herkkua, lisäksi pääsivät arboriotkin kaapista taas hyötykäyttöön.
Poista