lauantai 10. joulukuuta 2011

Poro-makaronilaatikko

Uusimmassa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä (8/2011) oli muutama kiinnostava resepti kotimaisesta sesonkituotteesta eli porosta. En ole muutenkaan tehnyt pororuokia pitkään aikaan, joten nyt oli hyvä syy testata poro-makaronikaatikkoa. Ja täytyy sanoa, että ruoka oli todella hyvää! Makaronilaatikolla on maine arjen perusruokana, mutta tässä versiossa erityisesti kylmäsavuporo tuo hieman juhlaa arjen keskelle. Itse käytin juustona mustan emmentalin ja parmesaanin sekoitusta, joka tuki hienosti poron makua. Kannattaa todellakin testata!

Ainekset:
  • 300 g pennepastaa
  • 1 pieni purjo
  • 250 g poronjauhelihaa (esim. pakaste)
  • voita
  • 100 g kylmäsavuporoa
Munamaito:
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1-2 dl leivänmuruja
Valmistusohje:
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  2. Hienonna purjo pastan kypsyessä. Paista se sulatetun jauhelihan kanssa paistinpannussa voissa.
  3. Hienonna kylmäsavuporo. Valuta pasta. Sekoita kylmäsavuporo ja jauhelihaseos pastaan. Kaada seos isoon uunivuokaan.
  4. Sekoita kananmunien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, kerma ja juustoraaste sekaan. Mausta pippurilla. Kaada munamaito vuokaan.
  5. Ripottele juustoraaste ja leivänmurut ruoan päälle. Paista uunissa noin 35 minuuttia eli kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta saanut kullanruskean värin. Tarjoa vihreän salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...