maanantai 17. lokakuuta 2011

Chorizo-pastasalaatti

Päivän salaattina on tällä kertaa perinteinen pasta-chorizo-salaatti, jossa makua saadaan lisää aurinkokuivatuista tomaateista ja kalamata-oliiveista. Aineksia voi kukin pistää oman makunsa mukaan. Kannattaa valmistaa myös itse salaatinkastike, tällä kertaa vuorossa oli perinteinen sinappinen vinaigrette.



Ainekset:

  • kolmiväristä pennepastaa
  • punaista suippopaprikaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kalamata-oliiveja
  • rucolaa
  • chorizo
Vinaigrette (1 1/4 dl valmista vinaigrettea):
  • 1/2 dl hyvää extra virgin -oliiviöljyä
  • 1/2 dl maapähkinäöljyä
  • 1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla.
  2. Valmista vinaigrette eli sekoita kaikki ainekset keskenään sekoittamalla voimakkaasti.
  3. Viipaloi paprika ja pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi.
  4. Viipaloi chorizo ja paista aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä.
  5. Kokoa ainekset salaattikulhoon ja sekoita mukaan vinaigrette.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...