keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Basilika-perunamuussia ja paistettua chorizo-makkaraa

Perunamuussia voi tuunata helposti esimerkiksi erilaisten yrttien tai sipulin avulla, jolloin perinteinen muussi saa hieman lisää juhlavuutta ja makua. Omiin suosikkeihin kuuluu rucola-perunamuussi, mutta hullumpi idea ei ole lisätä sekaan myöskään basilikaa ja oliiviöljyä. Näin lisukkeeseen saa hieman välimerellistä makua. Arkipäivän nopea ja herkullinen lounas valmistuu muussin ja voissa paistetun chorizo-makkaran ympärille.

Ainekset:
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • maitoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
Lisäksi:
  • chorizo-makkaraa
  • voita
Valmistusohje:
  1. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä. Lämmitä maito ja kaada erissä perunoiden sekaan samalla kun muussaat perunat survimella. Lisää sekaan vielä reilusti oliiviöljyä sekä hienonnettu basilika.
  2. Paista makkarat voissa paistinpannulla kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
  3. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vihreän salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...