sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Sienestäjän uunimunakas

Idea tähän ruokaan tuli Valion mainoksesta, jossa oli sienestäjän uunimunakkaan resepti. Tein ruoan aika lailla alkuperäisen reseptin mukaan ja lopputulos oli hyvä. Ruokaa on helppo myös muokata omien mieltymysten mukaan eli tattien sijasta voi käyttää muita metsäsieniä tai vaikka siitakesieniä, kinkun sijasta vaikka parmankinkkua, emmentalin sijasta vaikka parmesaania ja persiljan sijasta muita tuoreita yrttejä.

Ainekset:
  • 125 g tatteja
  • 1 sipuli
  • voita
  • 100 g ylikypsää savusaunapalvipalaa
  • 8 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 150 g emmental-juustoa
  • puntti tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Hienonna sienet ja sipuli ja paista niitä muutaman minuutin voissa paistinpannulla. Viipaloi kinkku ja lisää pannulle.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, juustoraaste ja hienonnettu persilja.
  3. Yhdistä kaikki aineet ja mausta mustapippurilla.
  4. Voitele uunivuoka ja kaada sekoitus vuokaan. Kypsennä uunissa noin 25-30 minuuttia eli kunnes ruoan pinta on saanut kauniin värin ja ruoka on hyytynyt. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...