maanantai 24. lokakuuta 2011

Ranskalainen maalaissalaatti eli savupekonisalaatti

Mainion Chez Jouni -kirjan resepteistä kokeiluvuorossa on hieman sovellettuna ranskalainen maalaissalaatti eli savupekonisalaatti. Soveltaminen johtui osaltaan tarjolla olleista yrteistä eli tuoreyrtti-vinaigretten raaka-aineina oli tuore timjami ja korianteri reseptissä ehdotetun timjamin, ruohosipulin, kirvelin ja meiramin sijasta. Lisäksi uppomunat vaihtuivat nopeasti keitettyihin kananmuniin väkiviinaetikan puuttumisen takia.


Ainekset:
  • 1 paketti pekonia
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 1 friseesalaatti
  • 1 ruukku romainesalaatti
Tuoreyrtti-vinaigrette:
  • timjamia, korianteria
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rll punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
Keitetyt kananmunat:
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Paista pekoni 150-asteisessa uunissa rapeaksi leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.
  2. Pese ja linkoa salaatit kuiviksi. Aseta tarjoiluastiaan.
  3. Tee sitten yrttivinaigrette. Hakkaa yrtit ja sekoita ne sinapin, punaviinietikan ja oliiviöljyn kanssa esim. lasitölkissä ravistaen.
  4. Paista kananmunat siten, että keltuainen jää löysäksi.
  5. Asettele salaatin päälle kananmunat ja vinaigrette. Lado päälle lopuksi pekonit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...