tiistai 6. marraskuuta 2012

Lämmin kasvissalaatti

Salaattia voi syödä myös lämpimänä. Tässä on esimerkki simppelistä paahdetuista kasviksista tehdystä salaatista. Kasvikset paistetaan uunissa kypsiksi ja nautitaan basilikan, balsamicon ja parmesaanin kera. Kokkailu ei vaadi suurempaa vaivannäköä vaan ainostaan tunnin aikaa, jotta kasvikset ehtivät kypsyä. Ei kannata siis alkaa tehdä tätä hirveän nälkäisenä. Voit toki odotellessasi nauttia vaikkapa lasilllisen viiniä ja tuoretta ciabattaa. Pieni herkuttelu pitää mielen virkeänä myös arkisin. Tässä salaatissa on myös se hyvä puoli, että voit aivan hyvin syödä sen myös hieman myöhemmin kylmänä. Suosittelen kuitenkin nauttimaan sen mieluummin tuoreena ja lämpimänä.



Ainekset:
  • 1 sipuli kuorittuna
  • 1 punainen paprika siemenet poistettuna
  • 1 vihreä paprika siemenet poistettuna
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 valkosipulinkynttä kuorittuna
  • reilusti oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa revittynä
  • parmesaanilastuja
  • esim. maalaisleipää tai ciabattaa
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Leikkaa kaikki kasvikset suurin piirtein samankokoisiksi suupaloiksi.
  3. Laita kasvikset uunivuokaan ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin. Paista uunissa noin 40-45 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Voit käännellä kasviksia pari kertaa paistamisen aikana ja lisätä tarvittaessa öljyä, jotta kasvikset eivät kuivu liikaa tai pala.
  4. Ota kasvikset uunista ja siirrä ne tarjoiluastiaan. Ripottele päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta vielä halutessasi suolalla ja pippurilla. Revi vielä päälle basilikanlehtiä ja viimeistele salaatti parmesaanilastuilla. Nauti tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...