lauantai 16. maaliskuuta 2013

Turkkilainen kebab

Pidimme tässä taannoin turkkilaishenkiset ruokailtamat, joihin kuului alkuruoaksi paljon pientä naposteltavaa ja pääruoaksi nämä lampaan jauhelihasta tehdyt kebabit. Päivitän vielä alkuruoat myöhemmin blogiin, mutta lähdetään nyt liikkeelle käänteisessä järjestyksessä. Itse tehtynä kebabista saa todella hyvää eikä näiden tekeminen ole edes vaikeaa. Suosittelen!


Ainekset:
Kebab:
  • 500 g lampaan jauhelihaa
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 vihreä chili hienonnettuna ilman siemeniä
  • 5 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl turkkilasta chiliä (tai paprikajauhetta)
  • 1 tl sumakkia
  • kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike:
  • oliiviöljyä ja voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 virheä chili hienonnettuna ilman siemeniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • sokeria, suolaa ja mustapippuria maustamiseen
Lisäksi:
  • luumutomaatteja
  • pitaleipiä
  • voita paistamiseen
  • 1 tl sumakkia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 250 g turkkilaista jogurttia
  • (kourallinen lehtipersiljaa koristeluun)
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kebabit eli sekoita kaikki ainekset kulhossa sileäksi massaksi ja laita jääkappiin peitettynä noin vartiksi tekeytymään.
  2. Valmista sitten kastike. Kuumenna voi-öljyseos ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota hetki. Lisää sitten sokeri ja tomaatit. Kypsennä puolisen tuntia eli kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kastikkeen kypsyessä muovaa kebabit. Grillaa tai paista kebabit uunissa grillitikuissa ja kypsennä kerran kääntäen kunnes liha on kypsynyt ja saanut kauniin värin. Grillaa/paista myös luumutomaatit tikuissa kunnes niiden pinta on hieman mustunut.
  4. Kebabien kypsyessä sulata voi paistinpannulla ja paista suupaloiksi pilkotut pitaleivät kullanruskeiksi. Mausta oreganolla ja sumakilla.
  5. Kokoa annokset. Levitä pitaleivän palaset lautasen pohjalle ja levitä hieman tomaattikastiketta leipien päälle. Lusikoi myös jogurttia leipien päälle. Asettele liha ja grillatut tomaatit leipien päälle ja mausta vielä halutessasi sumakilla/oreganolla/suolalla. Lusikoi päälle vielä loput kastikkeesta ja jogurtista. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoa kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...