Ainekset:
Kebab:
- 500 g lampaan jauhelihaa
- 2 sipulia hienonnettuna
- 1 vihreä chili hienonnettuna ilman siemeniä
- 5 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl turkkilasta chiliä (tai paprikajauhetta)
- 1 tl sumakkia
- kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
- oliiviöljyä ja voita
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 virheä chili hienonnettuna ilman siemeniä
- 400 g tomaattimurskaa
- sokeria, suolaa ja mustapippuria maustamiseen
- luumutomaatteja
- pitaleipiä
- voita paistamiseen
- 1 tl sumakkia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 250 g turkkilaista jogurttia
- (kourallinen lehtipersiljaa koristeluun)
- Valmista ensin kebabit eli sekoita kaikki ainekset kulhossa sileäksi massaksi ja laita jääkappiin peitettynä noin vartiksi tekeytymään.
- Valmista sitten kastike. Kuumenna voi-öljyseos ja lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota hetki. Lisää sitten sokeri ja tomaatit. Kypsennä puolisen tuntia eli kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kastikkeen kypsyessä muovaa kebabit. Grillaa tai paista kebabit uunissa grillitikuissa ja kypsennä kerran kääntäen kunnes liha on kypsynyt ja saanut kauniin värin. Grillaa/paista myös luumutomaatit tikuissa kunnes niiden pinta on hieman mustunut.
- Kebabien kypsyessä sulata voi paistinpannulla ja paista suupaloiksi pilkotut pitaleivät kullanruskeiksi. Mausta oreganolla ja sumakilla.
- Kokoa annokset. Levitä pitaleivän palaset lautasen pohjalle ja levitä hieman tomaattikastiketta leipien päälle. Lusikoi myös jogurttia leipien päälle. Asettele liha ja grillatut tomaatit leipien päälle ja mausta vielä halutessasi sumakilla/oreganolla/suolalla. Lusikoi päälle vielä loput kastikkeesta ja jogurtista. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoa kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti