Vinkki: jos käytät pakastettuja katkarapuja, niin säästä niistä sulanut liemi ja korvaa sillä osa kanaliemestä.
Ainekset:
- 300 g suuria ja kuorittuja katkarapuja
- reilusti oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl pimentonia eli savuista paprikajauhetta
- 1 tl chilirouhetta
- 2 laakerinlehteä
- 400 g (purkki) kokonaisia tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 400 g purkki valkopapuja
- 3 dl kanalientä
- tuoretta persiljaa
Lisäksi:
- esim. täysjyväriisiä
- Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle oliiviöljyä, paprikajauhe ja katkaravut. Sekoita hyvin ja paista parin minuutin ajan. Lisää sitten pannulle valkosipuli ja sekoita nopeasti. Nosta seos sivuun erilliseen astiaan odottamaan.
- Lisää pannulle reilusti oliiviöljyä, chili ja laakerinlehdet. Sekoita ja lisää pannulle tomaatit. Anna kiehua kunnes suurin osa nesteestä on höyrystynyt pois eli muutaman minuutin ajan. Lisää sitten sekaan tomaattipyree ja anna kiehua parin minuutin ajan.
- Lisää pannulle pavut ja kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes ruoka muistuttaa enemmän muhennosta. Lisää sitten sekaan katkaravut ja persilja. Viimeistele ripottelemalla pinnalle oliiviöljyä. Tarjoile heti esim. täysjyväriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti