maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tomaattinen katkarapu-papupata

Padat kuuluvat yleisesti Suomen talveen, joten kevyen takatalven iskiessä tämä mausteinen äyriäispata maistuu hyvin illan lämmittäjänä. Pimentón eli espanjalainen savuinen paprikamauste tuo ruokaan välimerellisen tuulahduksen ja ruoan tulisuutta voi säädellä oman mielensä mukaan chilirouheen määrällä. Pata maistuu ihan sellaisenaan, mutta voit keittää sen kaveriksi vaikkapa täysjyväriisiä.

Vinkki: jos käytät pakastettuja katkarapuja, niin säästä niistä sulanut liemi ja korvaa sillä osa kanaliemestä.

Ainekset:
  • 300 g suuria ja kuorittuja katkarapuja
  • reilusti oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl pimentonia eli savuista paprikajauhetta
  • 1 tl chilirouhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 400 g (purkki) kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g purkki valkopapuja
  • 3 dl kanalientä
  • tuoretta persiljaa
Lisäksi:
  • esim. täysjyväriisiä
Valmistusohje:
  1. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle oliiviöljyä, paprikajauhe ja katkaravut. Sekoita hyvin ja paista parin minuutin ajan. Lisää sitten pannulle valkosipuli ja sekoita nopeasti. Nosta seos sivuun erilliseen astiaan odottamaan.
  2. Lisää pannulle reilusti oliiviöljyä, chili ja laakerinlehdet. Sekoita ja lisää pannulle tomaatit. Anna kiehua kunnes suurin osa nesteestä on höyrystynyt pois eli muutaman minuutin ajan. Lisää sitten sekaan tomaattipyree ja anna kiehua parin minuutin ajan.
  3. Lisää pannulle pavut ja kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen kunnes ruoka muistuttaa enemmän muhennosta. Lisää sitten sekaan katkaravut ja persilja. Viimeistele ripottelemalla pinnalle oliiviöljyä. Tarjoile heti esim. täysjyväriisin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...