torstai 7. maaliskuuta 2013

Kikherne-porkkanapihvit

Tänään tehtiin yksinkertaista kasvisruokaa enemmän tai vähemmän Helsingin Sanomien ohjeen pohjalta. En katsonut ainesosia aivan noin tarkkaan, koska käytin ensinnäkin kaapin pohjalta löytyneet jämät tavallisista kikherneistä. Näitä täytyy liuottaa noin kymmenisen tuntia ja keittää tunti runsaasti suolatussa vedessä. Jos aikataulu vain antaa myöten, niin suosittelen käyttämään näitä säilykeversion sijasta. Kaapeista löytyi myös reseptissä vaadittuja ainesosia, joten heittelin sekaan näitä fiiliksen mukaan. Jauhetun korianterin jätin niin ikään kokonaan pois ja käytin pelkästään tuoretta. Kannattaa muuten laittaa mukaan myös korianterin varret, vaikka niitä joissakin resepteissä hyljeksitäänkin. Varsissa on nimittäin makua ja paljon! Viimeisenä vinkkinä kannattaa käyttää paistaessa myös runsaasti sekä voita että öljyä, jolloin pihvit imevät voin maun mukavasti sisuksiinsa. Voi tekee myös kauniin pinnan pihvien päälle.


Ainekset:
  • noin 250 g kikherneitä liuotettuina ja keitettyinä
  • loraus hyvää extraoliiviöljyä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 solovalkosipuli
  • noin 1 dl vehnäjauhoa
  • kourallinen tuoretta korianteria varsineen
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • suolaa ja mustapippuria maustamiseen
  • runsaasti öljyä ja voita paistamiseen
Valmistusohje:
  1. Liuota kikherneitä noin 10 tuntia runsaassa kylmässä vedessä. Valuta ja keitä runsaasti suolatussa vedessä noin tunnin ajan. Valuta ja laita kikherneet esim. yleiskoneeseen yhdessä oliiviöljyn kanssa ja aja seos nopeasti karkeaksi soseeksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuullota porkkanaraaste ja sipulisilput pannulla öljyssä.
  3. Yhdistä kulhossa kikherneet, porkkana-sipuliseos, vehnäjauho, silputtu korianteri varsineen, sinappi, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pihvejä.
  4. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin.

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Tosi hyvä ja muunneltava resepti. 11-v:llä menee ihan ahmimiseksi. Vaikkei tämäkään ollut pieni annos, niin teen heti toisen kaksinkertaisen.
    Lotta

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...