Ainekset:
- karitsan potkaa
- öljyä ja voita paistamiseen
- pullo punaviiniä
- litra lihalientä
- sipulia
- valkosipulia
- juuriselleriä
- porkkanaa
- palsternakkaa
- lanttua
- rosmariinia
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- maizenaa
- suolaa
- mustapippuria
- perunoita
- maitoa
- (keitinlientä)
- tuoreita yrttejä, esim. timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- Ota karitsanpotkat huoneenlämpöön parisen tuntia ennen paistamista. Poista ylimääräiset kalvot ja rasva.
- Tee esivalmistelut eli kuori ja pilko kaikki juurekset ja vihannekset reilunkokoisiksi paloiksi. Laita odotellessa uuni lämpenemään 150-asteiseksi.
- Paista potkiin paistinpannulla kaunis väri voi-öljyseoksessa, mutta älä kypsennä. Kuullota sillä aikaa sipuleita voissa valurautapannulla. Lisää pataan kasvikset/juurekset ja kuullota pikaisesti. Lisää sitten niiden päälle valmiit karitsan potkat. Kaada sekaan punaviini ja lihaliemi. Voit kaataa sekaan tarvittaessa lisää vettä, sillä lihat ja juurekset täytyy peittyä nesteellä. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla/kuivatuilla yrteillä.
- Jätä pata porisemaan hiljakseen uuniin vähintään viideksi tunniksi. Voit antaa lihan olla myös kauemmin halutessasi.
- Tee lopuksi perunamuussi ja kastike. Keitä perunat suolatussa vedessä ja muussaa karkeasti. Lisää samalla sekään kuumaa maitoa ja voita. Mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreilla yrteillä. Siivilöi haudutuslientä kattilaan, kiehauta ja seosta maizenalla. Mausta tarvittaessa.
- Kokoa annos ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti