lauantai 8. helmikuuta 2014

Pinaatti-sienipasta, kaksi versiota

Pinaatti-sienipasta pähkinöiden kera on eräs suosikkiruoistani. Ensinnäkin se on todella hyvää ja toisekseen se valmistuu naurettavan helposti käden käänteessä. Siis täydellistä ruokaa jos aikaa on niukalti. Tässä on kaksi eri versiota ruoasta, yleensä tekemäni kasvisversio ja toinen höystettynä ilmakuivatulla kinkulla. Molemmat toimivat, joten testaa makusi mukaan. Tätä on lisäksi helppo fiksata sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään niin pastan kuin pähkinöiden suhteen. Lisäksi pecorinon sijasta voi hyvin käyttää parmesaania.



Tarvitset:
Aikaa noin 15 minuuttia
Pastaan:
250 g pastaa (esim. nyt ruote-pastaa)
250 g pinaattia
250 g herkkusieniä
50 g pecorinoa
2 1/2 dl kermaa
kourallinen pähkinöitä (esim. nyt saksanpähkinöitä)
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
Maustamiseen:
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
halutessasi 100 g ilmakuivattua kinkkua
Mitä teet:
1. Laita pastavesi kiehumaan ja lisää reilusti suolaa kun vesi kiehuu.
2. Viipaloi herkkusienet ja leikkaa pinaatit pienemmiksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Keitä samalla pasta ohjeen mukaan.
3. Paista herkkusienet runsaassa öljyssä paistinpannulla. Lisää sekaan valkosipuli ja pinaatti. Paista/höyrytä kunnes pinaatit ovat pehmenneet ja menneet kokoon.
4. Hienonna samaan aikaan pähkinät ja paista kevyesti eri paistinpannulla ilman rasvaa. Jos halut pastasta lihaisamman version niin paista niin ikään viipaloidut kinkut toisella paistinpannulla ilman rasvaa. Nosta niin pähkinät kuin kinkku sivuun.
5. Lisää sieni-pinaattisekoituksen joukkoon kerma ja raastettu pecorino. Kiehauta muutaman minuutin ajan ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita pasta, kastike ja pähkinät. Kokoa annos lautaselle ja raasta päälle vielä hieman pecorinoa. Viimeistele halutessasi kinkulla ja nauti hyvän punaviinin kera.


1 kommentti:

  1. Oioioioi ja vielä kerran oi, kuulostaa todella herkulliselta!

    Tästä insiroituneena taidankin ensi kerralla pastaa tehdessäni kokeilla suppisten (joita löytyy kuivattuna kaapista) ja suomalaisen pinaatin yhdistelmää. :)

    lifetastesgood-nanne.blogspot.com

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...