keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Naudan ulkofileepihvi parsan, perunoiden ja hollandaise-kastikkeen kera

Pihviä on tullut syötyä viime aikoina vähän liiankin kanssa, mutta lisukkeilla saa mukavasti vaihtelua tähänkin ruokaan. Tällä kertaa lisukkeita olivat uudet keitetyt perunat, keitetty parsa ja hollandaise-kastike. Lisäksi annokseen tuli koristeeksi tuoreita timjaminoksia sekä karpaloita. Otin hollandaise-kastikkeen ohjeen Mondon Ruoka&Matka -lehdestä, jonka pohjalta syntyi todella hyvä kastike. Pidin annoksesta paljon, parsa ja perunat käyvät hyvin yhteen pihvin ja hollandaise-kastikkeen kanssa. Tällä kertaa ruokajuomana oli Nokian Panimon Luomua (ks. aiempi arvio).

Naudan ulkofileepihvit, parsa ja perunat (2 annosta):
  • 2 naudan ulkofileepihviä, à 200 g
  • voita
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 vihreää parsaa
  • 400 g uusia perunoita
  • timjamin oksia
  • karpaloita
Valmistusohje:
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja keitä perunat.
  3. Keitä parsoja noin 5-8 minuuttia. Lisää keitinveteen hieman suolaa, sokeria ja öljyä.
  4. Paista pihvejä molemmilta puolin noin kaksi minuuttia.


Hollandaise-kastike (2 annosta):
Ainekset:
  • 3/4 dl kastikepohjaa
  • 5 kananmunan keltuaista
  • 250 g sulatettua voita
  • 2 tippaa tabascoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sitruunamehua
Kastikepohja:
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 salottisipuli
  • 5 valkopippuria
  • 1 timjamin oksa
Valmistusohje:
  1. Tee ensin kastikepohja. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kaikki kastikepohjan ainekset kuumaan kattilaan ja keitä kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Siivilöi neste pieneen puhtaaseen kasariin ja anna jäähtyä hetki.
  2. Laita kastikepohja kattilaan (voit säilöä ylijäänyttä kastikepohjaa jääkaapissa) ja erottele munankeltuaiset sen joukkoon. Kypsennä seosta ensin miedolla lämmöllä koko ajan kunnolla vispaten, ja nosta sitten lämpöä vähitellen. Kun kattilassa on kiinteä tasainen vaahto, ota seos pois hellalta, mutta jatka vatkaamista.
  3. Lisää jäähtynyt voisula kattilaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike ja tarjoile se heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...