lauantai 2. heinäkuuta 2011

Rapusalaatti wasabisiirapilla

Aasialaishenkisen teemaillan avauksena eli alkupalana oli jokiravuista tehtyä rapusalaattia wasabisiirapilla. Resepti on peräisin Reseptitaivaan nettisivuilta ja osasin odottaa hyvänmakuista ruokaa, mutta lopputulos ylitti silti odotukset. Ruoassa oli tulisuutta rittävästi muttei liikaa ja maut olivat muutenkin reippaita mutta puhtaita. Tätä tulee varmasti tehtyä myös toistekin.

Ainekset (2 annosta):
  • 150 g jokirapuja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 pätkä purjoa
  • 1/4 kurkku
  • 1/2 hapan omena (esim. Granny Smith)
  • 1/2 tillipuska
  • valkopippuria
  • suolaa
Kastike:
  • 1/2 lime
  • 2 rkl wasabia
  • 1 rkl ruokosokeria

Valmistusohje:
  1. Halkaise ja purista limen mehu kattilaan. Sekoita wasabi limen kanssa. Lämmitä pienellä lämmöllä. Seoksen höyrytessä lisää puolet sokerista. Sekoita ja anna jäähtyä.
  2. Kuori, raasta siemenet pois ja paloittele kurkku ja omena pieniksi palasiksi. Hienonna lisäksi purjo ja puolet tillistä.
  3. Mausta majoneesi ja yhdistä salaatin ainekset varovasti käännellen.
  4. Koko annokset keoksi lautaselle ja koristele päältä lopulla tillillä. Pyöräytä lisäksi lusikalla wasabia annoksen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...