tiistai 5. heinäkuuta 2011

Toast Skagen

Toast Skagen on ruotsalainen keittiön klassikko eli paahdettu leipä, johon tulee katkarapua ja muita valikoituja ainesosia. Autenttisen ruoan ystävät voivat tarkastaa reseptin Ruotsin virallisilta nettisivuilta, mutta itse tein hieman improvisoidun version perustuen sillä hetkellä kotona oleviin ainesosiin. Tosin nettiä nopeasti selailemalla tästäkin ruokalajista näyttää olevan yhtä monta versiota kuin tekijää. Joka tapauksessa lopputulos oli onnistunut ja leipää syö mielellään vaikkapa välipalana tai alkupalana.

Ainekset (4 annosta):
  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl smetanaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • nippu tilliä
  • valkopippuria
  • 4 paahtoleivän palasta
  • voita
Valmistusohje:
  1. Keitä kananmuna kovaksi ja hienonna haarukalla karkeaksi.
  2. Sulata ja valuta katkaravut. Silppua tilli.
  3. Sekoita kulhossa smetana, majoneesi, muna, sinappi, katkaravut ja tilli sekä mausta kevyesti pippurilla.
  4. Leikkaa leivästä reunat pois ja paahda ruskeaksi paistinpannulla voissa. Anna jäähtyä. Lusikoi katkarapuseos leivän päälle ja koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...