maanantai 25. heinäkuuta 2011

Spaghetti bolognese

Tällä kertaa illallisena oli spaghetti bolognesea tai ainakin jotain sinnepäin eli suomalaisittain jauhelihakastiketta. Tein mututuntumalla tuoreista tomaateista kastikkeen, joka maistui kuta kuinkin samalta kuin valmiista tomaattimurkasta ja paseeratuista tomaateista tehty versio. Olisin kaivannut ehkä hieman lisää voimakkaampaa makua kastikkeeseen, mutta joka tapauksessa kastikkeen tekemistä aivan alkutekijöistä kannattaa kokeilla.

Ainekset (4 annosta):
  • 400 g naudan luomujauhelihaa
  • 1 kesäsipuli
  • 1 porkkana
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 kg tomaatteja
  • 1 1/2 dl lihalientä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • tabascoa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje:
  1. Tee ensin kastike. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä eli tee kuhunkin tomaattiin ristiviilto kannan kohdalle ja käytä niitä kiehuvassa vedessä noin puolen minuutin ajan eli kunnes kuoret ovat hieman pehmenneet. Irrota tomaateista kuoret ja poista kova kantaosa sekä kova sisus. Soseuta noin 1/3 tomaateista sauvasekoittimella ja paloittele loput tomaatit pienehköiksi palasiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana sekä paista raastetta paistinpannulla oliiviöljyssä hetken aikaa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli sekä lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita pikaisesti.
  3. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista kauttaaltaan. Mausta reilusti pippurilla.
  4. Lisää tomaattisose ja loput tomaatit pannulle ja kiehauta. Lisää sitten lihaliemi ja punaviinietikka ja kiehauta uudestaan. Lisää sekaan tabascoa ja suolaa makusi mukaan. Jätä kastike hautumaan pienellä lämmöllä vähintään tunniksi.
  5. Paista spagetti ohjeen mukaan ja kokoa annokset. Tarjoile tuoreen patongin ja italialaisen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...