Ainekset (4 annosta):
- 400 g naudan luomujauhelihaa
- 1 kesäsipuli
- 1 porkkana
- 1/2 valkosipuli
- 1 kg tomaatteja
- 1 1/2 dl lihalientä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- oliiviöljyä
- tabascoa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje:
- Tee ensin kastike. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä eli tee kuhunkin tomaattiin ristiviilto kannan kohdalle ja käytä niitä kiehuvassa vedessä noin puolen minuutin ajan eli kunnes kuoret ovat hieman pehmenneet. Irrota tomaateista kuoret ja poista kova kantaosa sekä kova sisus. Soseuta noin 1/3 tomaateista sauvasekoittimella ja paloittele loput tomaatit pienehköiksi palasiksi.
- Kuori ja raasta porkkana sekä paista raastetta paistinpannulla oliiviöljyssä hetken aikaa. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli sekä lisää sipulit pannulle. Kuullota sipuleita pikaisesti.
- Lisää pannulle jauheliha ja ruskista kauttaaltaan. Mausta reilusti pippurilla.
- Lisää tomaattisose ja loput tomaatit pannulle ja kiehauta. Lisää sitten lihaliemi ja punaviinietikka ja kiehauta uudestaan. Lisää sekaan tabascoa ja suolaa makusi mukaan. Jätä kastike hautumaan pienellä lämmöllä vähintään tunniksi.
- Paista spagetti ohjeen mukaan ja kokoa annokset. Tarjoile tuoreen patongin ja italialaisen punaviinin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti