perjantai 29. heinäkuuta 2011

Uunileipä

Tällä reseptilla tulee noin pellillinen leipää. Reseptiä voi varioida jauhojen ja hiutaleiden osalta oman mielensä mukaan ja esimerkiksi hunajana sijasta voi käyttää siirappia. Itse laitoin tähän versioon 6 dl vehnäjauhoja ja 3 dl täysruisleipäjauhoja sekä 3 dl tattarihiutaleita. Leipä kannattaa tarjota tuoreena tai lämmittää myöhemmin esim. grillissä tai paistinpannulla.

Ainekset:
  • 5 dl maitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 9 dl esim. vehnä-, ruis- tai spelttijauhoja
  • 3 dl esim. tattari- tai kaurahiutaleita
Lisäksi:
  • kourallinen kaurahiutaleita
Valmistusohje:
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon sekaan. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita jauhot ja hiutaleet joukkoon.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Levitä taikina leivinpaperille esimerkiksi lusikalla tai jauhotetuin käsin. Ripottele kaurahiutaleet päälle ja leikkaa taikinalevy veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna leivän kohota lämpimässä paikassa keittiöpyyhkeellä peitettynä noin puoli tuntia.
  3. Pistele leivän pinta haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...