perjantai 8. heinäkuuta 2011

Mansikka-raparperipavlova

Kesäloma alkoi ja sen kunniaksi tuli tehtyä aiemmin hyväksi havaittua mansikka-raparperipavlovaa (ks. juhannusmenu). Tätä ei voi kuin suositella, mahtavaa jälkiruokaa!

Raparperi-mansikkapavlova:
Ainekset:
  • 4 valkuaista
  • 200 g sokeria
  • 2 tl maizenaa
  • muutama tippa valkoviinietikkaa
  • 3 tl vaniljasokeria
Hiilloke + vaahto:
  • 500 g raparperia
  • 500 g mansikoita
  • sokeria
  • loraus vettä
  • 2 dl kermaa
  • vaniljasokeria
Valmistusohje:
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten. Lisää jauhot, viinietikka ja vaniljasokeri varovasti käännellen. Levitä massa leivinpaperoidulle uunipellille halkaisijaltaan noin 20 senttiä pitkäksi tasaiseksi ympyräksi. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia. 
  2. Pilko raparperit. Laita raparperit, mansikat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä seos melkein mössöksi. Siivilöi hiilloke ja levitä marengin päälle.
  3. Vatkaa kerma ja lisää makusi mukaan vaniljasokeria. Levitä mansikka-raparperihiillokkeen päälle.
  4. Koristele kakku mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...