Ainekset:
- 4 valkuaista
- 200 g sokeria
- 2 tl maizenaa
- muutama tippa valkoviinietikkaa
- 3 tl vaniljasokeria
Hiilloke + vaahto:
- 500 g raparperia
- 500 g mansikoita
- sokeria
- loraus vettä
- 2 dl kermaa
- vaniljasokeria
Valmistusohje:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen koko ajan vatkaten. Lisää jauhot, viinietikka ja vaniljasokeri varovasti käännellen. Levitä massa leivinpaperoidulle uunipellille halkaisijaltaan noin 20 senttiä pitkäksi tasaiseksi ympyräksi. Paista 150-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Pilko raparperit. Laita raparperit, mansikat, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä seos melkein mössöksi. Siivilöi hiilloke ja levitä marengin päälle.
- Vatkaa kerma ja lisää makusi mukaan vaniljasokeria. Levitä mansikka-raparperihiillokkeen päälle.
- Koristele kakku mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti