Provencen matkasta on kulunut jo pitkä tovi, joten on korkea aika palata matkan tunnelmiin laitetun ruoan ja maisteltujen juomien osalta. Ensimmäisenä vuorossa on leppoisa lounassalaatti, jonka sesonkiaika on valitettavasti mennyt jo ohi tuoreiden mansikoiden osalta. Mansikat ja pehmeä juusto sopivat yhteen lähes täydellisesti, ja salaattiin saadaan lisää täytettä kätevästi tuoreista salaatinlehdistä ja jättimäisestä tomaatista. Tämä oli itselle uusi tuttavuus, mutta hauskasta ulkonäöstä huolimatta sen maku oli aika lailla sama kuin tavallisessa tomaatissa. Ruokajuomana oli asiaan kuuluvasti paikallista kesäistä roséeta.
Ainekset (4 annosta):
- kourallinen roomansalaattia
- kourallinen lehtisalaattia
- 100 g basilika-punasipuli-salaattijuustoa
- 200 g mansikoita
- 1 jättitomaatti
Valmistusohje:
- Revi salaatinlehdet irti kerästä ja revi vielä lehdet pariin osaan. Aseta salaattikulhon pohjalle.
- Viipaloi tomaatti ja mansikat ja aseta salaatinlehtien päälle.
- Kumoa juusto koko annoksen päälle.
- Tarjoile roséviinin ja tuoreen patongin kera.
Näyttää ihan mielettömän hyvältä! Taidankin ottaa ohjeen itselleni talteen :)
VastaaPoistaAnniina
Kiitos. Salaatti on todella yksinkertainen ja helppo tehdä, mutta maku on kohdallaan, joten kannattaa kokeilla =)
VastaaPoista