keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kesäinen raparperipaistos

Italialaishenkisen possun jälkeen makuaistit kaipasivat jotakin makeaa, joten tarjolla olevista aineksista piti improvisoida jotakin herkkua. Kätköistä löytyi raparperia, kuohukermaa ja pavlovasta (ks. resepti) jäänyttä sokerista mansikkaraparperimehua, joten näiden pohjalta alkoi virittely. Raparperi tuo mukavasti kirpeyttä ja kuohukerma sekä mehu makeutta, mutta ruoka kaipasi myös jotakin suolaista. Tämä korjaantui tekemällä kaurapaistosta kaurahiutaleista, hunajasta ja voista. Näistä palasista syntyi mahtava jälkiruoka.

Ainekset:

  • raparperia
  • sokeria
  • vettä
  • mansikkaraparperimehua
  • kuohukermaa
  • kaurahiutaleita
  • hunajaa
  • voita
Valmistusohje:
  1. Paista raparperi paistinpannulla/kattilassa lisäten sekaan sokeria ja tarvittaessa hieman vettä. Raparperit saavat muuttua melkein mössöksi.
  2. Paista kaurahiutaleet voissa paistinpannulla. Lisää sekaan hunajaa ja sokeria maun mukaan.
  3. Vatkaa kuohukerma.
  4. Tee annos kokoamalla ainesosat kerroksittain järjestyksessä raparperi - kaurapaistos - mehu - kermavaahto. Koristele vielä ripottele päälle muutama tippa mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...