keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Arista al Latte eli possua maidossa italialaisittain

Possua tulee tehtyä melko harvoin, mutta nyt kokeiluvuorossa oli possua italialaisittain. Ruoka on todella simppeli tehdä. Tarvitaan vain kilo possua, maitoa, hieman perusmausteita, öljyä ja valkosipulia sekä puolitoista aikaa. Possu onnistui hyvin, sillä liha oli riittävän mureaa ja makua piisasi kivasti. Maidosta sai tehtyä myös helpon ja hyvän kastikkeen. Tällä kertaa lisukkeina oli penne-pastaa, johon sekoitin kastikkeen sekä aiemmin itsetehtyjä uunikuivattuja tomaatteja (ks. aiempi postaus). Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin.
Valmis annos

Ainekset (4 annosta):
  • 1 kg possun ulkofilettä
  • 1 l täysmaitoa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • rosmariinia
  • oliiviöljyä
Lisäksi:
  • 500 g penne-pastaa
  • Uunikuivattuja tomaatteja
Possu ennen paistamista ja keittämistä

Valmistusohje:
  1. Ota possu lämpiämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
  2. Tee fileeseen kuusi reikää eri puolille. Laita kuhunkin reikään yksi valkosipulinkynsi sekä suola-pippuriseosta.
  3. Sido liha narulla ympäriinsä. Pyörittele liha kauttaltaan suola-pippuriseoksella.
  4. Paista possu paistinpannulla/kasarissa oliiviöljyssä noin 20 minuuttia filettä välillä pyöritellen.
  5. Lisää maito (liha tulisi peittyä maidon alle) ja paista ilman kantta noin tunnin verran. Lisää maidon sekaan hieman rosmariinia. Käännä possua muutamaan kertaan tänä aikana.
  6. Valmista maidosta kastike keittämällä se kasaan. Muista siivilöidä kastikepohja ennen keittämistä. Anna possun vetäytyä kastikkeenteon ajan esimerkiksi leikkuulaidalla.
  7. Tarjoa esimerkiksi pastan tai perunoiden kanssa.
Ja paistamisen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...