lauantai 25. kesäkuuta 2011

Jälkiruokapaistos Rabarbaro gratinato

Raparperi ja siitä tehdyt jälkiruokaherkut kuuluvat alkukesään. Viimeksi tein jälkiruoaksi raparperipaistosta vaniljajäätelön kera, mutta nyt testivuorossa oli HS:n sivustolta napattu italialainen jälkiruokapaistos. Lopputulos ei näyttänyt visuaalisesti yhtä tyylikkäältä kuin Hesarin sivuilla, mutta maku oli kohdallaan. Suosittelen testaamaan!


Ainekset (4 annosta):
  • 500 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 100 g amaretti-keksejä
  • 1 muna
  • 1 valkuainen
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 125 g ricottaa
Valmistusohje:
  1. Kuori raparperit ja leikkaa ne noin kahden senttimetrin mittaisiksi palasiksi. Levitä raparperit voideltuun vuokaan ja mausta sokerilla. Hienonna 3/4 kekseistä ja ripottele ne raparperin päälle.
  2. Erota kananmunasta valkuainen ja keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuaisesta, tomu- ja vaniljasokerista sekä kiehuvasta vedestä vaahto. Sekoita tuorejuusto vaahtoon.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti keltuais-juustovaahtoon.
  4. Peitä raparperit seoksella ja painele pintaan loput kekseistä pystyasentoon.
  5. Kypsennä paistosta 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...