torstai 30. kesäkuuta 2011

Tulinen pyttipannu ja kinkku-kananmunaleipä

Pyttipannulla on turhaan maine "roskaruokana", sillä pienellä kekseliäisyydellä ja/tai laadukkaita ainesosia käyttämällä saa aikaan miltei mitä vain. Toki esimerkiksi tätä versiota pyttipannusta ei voi parhaalla tahdollakaan pitää erityisen terveellisenä sapuskana, mutta hyvää se ainakin oli. Ideana oli rakentaa pyttipannu tuoreiden varhaisperunoiden ja laadukkaan (ja lihaisen) makkaran ympärille unohtamatta tulisuutta. Perinteisen paistetun kananmunan sijaan päätin valmistaa yksinkertaisen leivän paistetun kananmunan kera.



Ainekset (4 annosta):
  • 400 g varhaisperunoita
  • 400 g Chef Wotkinin bierwurstia
  • 100 g chorizoa
  • 1/2 chili
  • 4 kevätsipulia
  • rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Leipä:
  • 4 täysjyväleipää
  • 4 palaa paksua savukinkkua
  • 4 isoa palaa Emmental Mustaleimaa
  • 4 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä
Lisäksi:
  • 6 tomaattia
Valmistusohje:
  1. Pese varhaisperunat ja keitä suolavedessä. Anna jäähtyä.
  2. Pilko makkarat, perunat, kevätsipulit ja chili. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää makkarat pannulle. Paista makkarat ja lisää sitten pannulle perunat ja lopuksi chili. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
  3. Paista leivät ja kananmunat oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää lopuksi vielä kinkku ja juusto leivän päälle paistinpannulle ja anna lämmitä pari minuuttia. Lisää lopuksi kananmuna leivän päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa annos pyttipannusta, leivästä ja tomaateista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...