keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Sieni-kinkkupasta & Collina del Sole Chianti Classico

Olen tehnyt aiemmin tuoreista herkkusienistä ja parmankinkusta useammankin kerran pastaa, mutta nyt päätin vaihtelun vuoksi kokeilla hieman "suomalaisempaa" versiota. Lisäsin nyt pastan sekaan herkkusienten lisäksi kuivatettuja suppilovahveroita ja korvasin parmankinkun kotimaisella ylikypsällä savukinkulla. Lisäksi parmesaanin sijasta käytin juustona kotimaista emmentalia. Muutokset eivät olleet valtavan isoja, mutta lopputulos oli kuitenkin aika erilainen ja positiivinen yllätys. Suppilovahverot toivat rustiikkisuutta ja parmankinkun suolaisuuden tilalla oli hieman pyöreämmät maut. Myös emmental toimi hyvin ainakin tässä versiossa, vaikka parmesaani säilyy edelleen suosikkiruoanlaittojuustonani. Joka tapauksessa kannattaa testata aina välillä pieniäkin muutoksia suosikkiruoissa, lopputulos saattaa yllättää positiivisesti!


Ruokajuomana oli Viking Linen myymälästä hankittua Collina del Solen Chianti Classicoa (14,50 euroa). Viinipullon kaulassa komeileva musta kukko tarkoittaa ainakin teoriassa jonkun sortin laatutakuuta, sillä tämän merkinnän saavat ainostaan arvostetun Chianti Classicon alueen osuuskunnat. Italiaiset viinit ja erityisesti chiantit kuuluvat omiin suosikkeihini ruokaviinien saralla (erityisesti pastojen kanssa) eikä nytkään menty metsään. Tätä viiniä on kypsytetty ensin kaksi vuotta tynnyreissä ja sen jälkeen vuoden pullossa, josta on jäänyt selvä jälki myös tuoksuun. Houkuttelevat marjaiset ja kypsän hedelmäiset aromit täyttävät nenäonkelon eikä maku jää tuoksun jalkoihin. Tasapainoinen, hieman kirsikkainen/lakritsinen maku sopi mainiosti yhteen ruoan kanssa. Lisäksi viinin jälkimaku oli kestävä, hieman mausteinen ja sopivan tanniininen.

Ainekset (2 annosta santsivaralla):
  • 200 g tagliatelle-pastaa
  • 200 g jättiherkkusieniä
  • reilu kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 50 g emmental-juustoa
  • 100 g savukinkkua
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
  1. Liuota kuivattuja suppilovahveroita noin 20 minuutin ajan viileässä vedessä ja valuta vahverot sen jälkeen kuiviksi.
  2. Keitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi.
  3. Paloittele kinkku ja paista nopeasti paistinpannulla. Lisää pannulle voi, paloitellut herkkusienet ja suppilovahverot. Paista herkkusienet ruskeaksi.
  4. Keitä pasta ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.
  5. Lisää paistinpannulle kerma ja raastettu emmental. Lisää reilusti pippuria, suolaa ja muskottipähkinää. Anna hautua pienellä lämmöllä sen aikaa, kunnes pasta on kypsynyt.
  6. Kokoa annokset lautaselle. Koristele persiljalla ja lisää halutessasi vielä päälle hieman juustoraastetta. Nauti tuoreen patongin ja italialaisen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...