Ainekset (2 annosta):
- öljyä paistamiseen
- 2 tuoretta lanttua
- tilkka vettä
- reilusti juoksevaa hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
- silputtua tuoretta persiljaa
- paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 2 leipäviipaletta
- maustamatonta tuorejuustoa
- Kuutioi lanttu pieneksi paloiksi. Kuori tarvittaessa. Paista lanttua öljyssä kovalla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle loraus vettä ja juoksevaa hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keskilämmöllä kunnes vesi on haihtunut ja lanttu on pehmentynyt eli noin muutaman minuutin ajan jos käytät tuoretta lanttua. Muussa tapauksessa aikaa menee noin vartin verran.
- Paahda, grillaa tai paista leipäviipaleet rapeiksi. Levitä niiden päälle reilusti tuorejuustoa. Levitä lanttuseos leivän päälle ja viimeistele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja silputulla persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti