keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hunajaiset lanttuleivät

Äiti toi tuliaisina reilun satsin oman pienen puutarhansa tuoreita vihanneksia ja juureksia, joten nyt ruoan tuoreus on ainakin kohdallaan! Tuoreet lantut olivat varsinkin aivan mahtavan makuisia, pehmeitä ja aromikkaita. Niitä voi nautiskella aivan sellaisenaan niin kuin myös tein, mutta valmistin osasta Yhteishyvän reseptistä innostuneena lanttuleipiä. Simppeli ruoka toimi oikein hyvin iltapalana. Ideana oli paistaa lantut melko nopeasti hunajassa, sillä tuoreet lantut ovat jo valmiiksi hyvin pehmeitä. Paahdetun leivän päälle levitetään tuorejuustoa ja lanttuseosta, ja annos viimeistellään tuoreella persiljalla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä. Todella helppoa ja maukasta! Suosittelen testaamaan jos saatte käsiinne laadukkaita lanttuja.


Ainekset (2 annosta):
  • öljyä paistamiseen
  • 2 tuoretta lanttua
  • tilkka vettä
  • reilusti juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • silputtua tuoretta persiljaa
  • paahdettuja auringonkukansiemeniä
Lisäksi
  • 2 leipäviipaletta
  • maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje:
  1. Kuutioi lanttu pieneksi paloiksi. Kuori tarvittaessa. Paista lanttua öljyssä kovalla lämmöllä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle loraus vettä ja juoksevaa hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keskilämmöllä kunnes vesi on haihtunut ja lanttu on pehmentynyt eli noin muutaman minuutin ajan jos käytät tuoretta lanttua. Muussa tapauksessa aikaa menee noin vartin verran.
  2. Paahda, grillaa tai paista leipäviipaleet rapeiksi. Levitä niiden päälle reilusti tuorejuustoa. Levitä lanttuseos leivän päälle ja viimeistele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja silputulla persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...