keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sitruunakanaa

Lounaalla tulee syötyä usein kiinalaista ruokaa, joten kokkailen sitä kotona tästä syystä harvemmin. Nyt meille tuli mieliteko tehdä kantonin sitruunakanaa, joten testasimme Reseptitaivaan sivuilta löytyvää simppeliä reseptiä. Kotonamme ei ole uppopaistinta ja vastaava menetelmä on melko työläs kattilan kanssa puuhastellessa. Niinpä lihat paistuivat mahdollisimman kuumalla wokkipannulla, vaikka aivan vastaavaan tulokseen sillä ei pääsekään. Ruoka oli joka tapauksessa oikein hyvää ja sopivan nopea tehdä näin arki-illan aikana. Tosin marinadin kanssa kannattaa olla tarkkana eli lihat pitäisi laittaa marinadiin vähintään paria tuntia ennen ruonlaittoa, mutta mieluummin jopa edellisenä päivänä.



Ainekset:
  • 500g broilerin rintafileetä
Marinadi:
  • 3 cm palanen inkivääriä raastettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • valkoviinietikkaa
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl maizenaa
  • seesamiöljyä paistamiseen
Kastike:
  • 1 sitruunan mehu
  • loraus vettä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl maizenaa
Valmistusohje:
  1. Sekoita marinadin ainekset. Pilko broileri sopiviksi suupaloiksi. Sekoita palat ja marinadi huolellisesti esim. pakastepussissa. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan.
  2. Lisää marinoinnin jälkeen sekaan kananmuna ja suuruste. Sekoita huolellisesti.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään.
  4. Kuumenna wokkipannu ja kaada pannulle seesamiöljyä. Wokkaa lihat pienissä erissä tulikuumalla pannulla rapeiksi. Siirrä lihat sivuun odottamaan
  5. Lisää lopuksi kaikki kanat pannulle ja kaada sekaan kastike. Wokkaa nopeasti ruoka kasaan ja tarjoa riisin kera. Koristele halutessasi annos esim. korianterinlehdillä.

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...