tiistai 31. heinäkuuta 2012

Katkarapusalaatti

Kesäinen ja maittava äyriäissalaatti valmistuu tuoreista raaka-aineista nopeasti ja helposti. Salaatinkastikkeena voit käyttää esimerkiksi jotakin valmista tulista ja hapanimelää kastiketta tai kuten tässä tapauksessa, itse tehtyä aavistuksen tulista kastiketta wasabista, limestä ja ranskankermasta.


Ainekset:
  • 1 kerä jääsalaattia
  • runsaasti persiljaa
  • 5 isoa luumutomaattia
  • 2 avomaankurkkua
  • 4 kananmunaa
  • jättikatkarapuja
  • suolaa
  • mustapippuria
Kastike:
  • 200 g ranskankermaa
  • sitruunan/limen mehua
  • wasabia
  • ruokosokeria
Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja keitä kananmunat kypsiksi.
  2. Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään.
  3. Huuhtele ja revi jääsalaatti ja persilja pienemmiksi. Huuhtele ja viipaloi tomaatit ja kurkut pituussuunnassa. Kuori ja viipaloi kypsät kanamunat niin ikään pitkittäin.
  4. Sulata katkaravut tarvittaessa.
  5. Sekoita jääsalaatti, persilja, tomaatit ja kurkut isossa salaattikulhossa. Asettele keskelle jättikatkaravut ja sivuille kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...