lauantai 11. elokuuta 2012

Possu-kasviswokki

Jupen keittiön kevyet itämaiset wokkiruoat jatkuvat possun ja kasvisten voimin. Tässä tärkeimpiä ainesosia ovat tuore inkivääri ja korianteri sekä soijapohjainen kastike. Muuten kotikeittiössä voi käyttää mielikuvitusta ja käyttää niitä tuoreita kasviksia mitä kaapista sattuu löytymään.



Ainekset:
  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • seesamiöljyä/auringonkukkaöljyä paistamiseen
  • 5 keskikokoista porkkanaa
  • 1/2 purjo
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta sipulia varsineen
  • pala inkivääriä
  • tuoretta korianteria
  • mustapippuria
  • soijakastiketta
  • ketjap manista
  • riisiviinietikkaa
  • maissitärkkelystä saostamiseen
Lisäksi:
  • munanuudelia
Valmistusohje:
  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista ja suikaloi ohueksi.
  2. Pilko porkkanat, purjo, paprika, sipuli ja inkivääri. Kuori tarvittaessa.
  3. Paista possuviipaleet kuumassa wokkipannussa öljyssä pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Mausta pippurilla ja nosta sivuun odottamaan.
  4. Valmista nuudeli ohjeen mukaan.
  5. Wokkaa vihannekset pehmeiksi samalla pannulla. Lisää sitten pannulle possu. Kaada sekaan reilusti soijakastiketta ja ketjap manista sekä riisiviinietikkaa. Saosta maissitärkkelyksellä ja tarkista maku. Lisää vielä lopuksi sekaan korianterinlehtiä.
  6. Kokoa annokset nuudeleista ja wokista. Nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...