sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Raparperipaistosta vaniljajäätelön kera

Raparperi on alkukesä kirpeä ja raikas vihannes, josta voi tehdä monenlaista herkkua mielikuvituksen mukaan. Raparperi käy hyvin niin pääruoan kuin jälkiruoan raaka-aineeksi, mutta jälkiruoan osalta sen kanssa kannattaa tarjoilla erityisesti jotakin maitotuotetta. Seuraava resepti on yksinkertainen, helppo ja nopea valmistaa sekä maukas. Resepti on mukaelma Pirkan Ruoka-lehdestä.



Ainekset (4 annosta):
  • 500 g raparperinvarsia
  • 1/2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 4 dl mysliä
  • 1/2 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Leikkaa raparperit parin sentin mittaisiksi paloiksi. Voitele laakea vuoka ja levitä raparperit vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle sokeria.
  3. Sulata voi kattilassa ja sekoita sekaan mysli. Anna rasvan imeytyä myslin sekaan ja levitä seos sen jälkeen vuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes raparperit ovat pehmenneet. Tarjoa paistosta vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...