maanantai 19. joulukuuta 2011

Rucola-vuohenjuustopiiras

Tämänkertainen piiras sopii myös kasvissyöjille. Pääainesosina on tuoretta rucolaa, vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja eli omaan makuun aika mainio ja harmoninen makuyhdistelmä. Piiraita kannattaisi muutenkin tehdä useammin, koska niitä tehdessä vain oma mielikuvitus on rajana. Vanhoja ruoanjämiä voi hyvin käyttää kaikenlaisiin piiraisiin, joten pakastimessa kannattaa säilyttää aina paketti piirakkapohjia.

Ainekset:
  • 400 g eli 4 pakastepiirakkalevyä
  • kourallinen tuoretta rucolaa
  • kourallnen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita
Valmistusohje:
  1. Ota piirakkalevyt sulamaan ja kaulitse niistä pyöreän piirakkavuoan muotoinen taikina. Voitele vuoka voilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Silppua tomaatti pienemmiksi paloiksi ja ripottele taikinan päälle.
  3. Hienonna sitten rucola ja levitä se tomaatin päälle.
  4. Sekoita vuohenjuusto, kananmunat ja kerma keskenään erillisessä astiassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piiraan päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...