perjantai 16. joulukuuta 2011

Melanzane alla Parmigiana eli munakoisopaistos

Alkuruokana olleen toscanalaisen leipäsalaatin eli panzanellan jälkeen vuorossa oli munakoisopaistos eli Melanzane alla Parmigian, joka sopii mukavasti menun italiaisteemaan. Ruoan pääainesosat ovat nimensä mukaisesti munakoiso, tomaattimurska ja juusto. Tätä ruokaa on tullut tehtyä jo aiemminkin, edellisen kokkailun tulos löytyy myös blogista. Tällä kertaa lopputulos oli mielestäni edellistä kertaa hieman parempi eli ehkä harjoitus tuottaa tulosta. Edelliseen versioon verrattuna lisäsin kastikkeeseen lisäksi hieman sokeria ja mustapippuria. Yrtit ja chili olivat tällä kertaa basilikaa lukuun ottamatta kuivattuja.

Ainekset:
  • 1 iso munakoiso
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 250 g mozzarellaa
  • parmesaania
  • 1/2 valkosipuli
  • oliiviöljyä
  • basilikaa
  • meiramia
  • chiliä
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperin päälle. Itketä munakoisoja ripottelemalla niiden päälle suolaa.
  2. Valmista tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljy ja lisää pannulle tomaattimurska. Murskaa valkosipuli ja lisää sekaan. Mausta meiramilla ja chilillä. Lisää vielä lopuksi basilika ja halutessasi hieman suolaa.
  3. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele uunivuoka ja aloita täyttäminen laittamalla pohjalla ohut kerros tomaattimurskaa. Laita sitten ensimmäinen kerros munakoisoja, joiden päälle taas tomaattimurskaa, viipaloitua mozzarellaa ja raastettua parmesaania. Toista kunnes ainekset loppuvat ja lisää päällimmäiseen kerroseen reilummin parmesaania.
  4. Paista uunissa noin 40-50 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat pehmenneet riittävästi ja juusto ei ole palanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...