maanantai 30. heinäkuuta 2012

Makeantulinen inkivääri-broileriwokki

Jupen keittiössä ei oltukaan tehty vähään aikaan aasialaista ruokaa, mutta tilanne korjattiin tekemällä broileriwokkia. Ruokaan tulee tulisuutta tuoreesta chilistä ja makeutta/happamuutta soijakastikkeesta, riisiviinietikasta ja ketjap maniksesta tehdystä kastikkeesta. Broilerin lisäksi muut tärkeät ainekset ovat inkivääri ja valkosipuli. Muuten broilerin kaveriksi voi wokata kasviksia oman maun ja ainesten saatavuuden mukaan, mutta paprika ja sipulit toimivat aina. Lisäksi voit säädellä ruoan tulisuutta chilin määrällä. Voit myös tarjota wokin kaverina nuudelien sijasta riisiä.


Ainekset:
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • reilu pala inkivääriä
  • 1 solovalkosipuli
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 purjo
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
Kastike:
  • soijakastiketta
  • riisiviinietikkaa
  • ketjap manista
  • maissitärkkelystä suurustamiseen
Lisäksi:
  • 3 kerää munanuudelia
  • tuoretta korianteria
Valmistusohje:
  1. Paloittele broileri sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri tikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Viipaloi kevätsipuli, purjo, paprikat ja chili.
  3. Laita vettä kiehumaan kattilaan.
  4. Paista broileri seesamiöljyssä kauniin ruskeaksi. Lisää lopuksi wokkipannulle inkiväärisuikaleet ja hienonnettu valkosipuli. Wokkaa todella nopeasti ja siirrä sekoitus lautaselle odottamaan.
  5. Valmista nuudeli ohjeen mukaan.
  6. Wokkaa samalla pannulla vihanneksia parin minuutin ajan. Lisää sitten sekaan broileri-inkivääri-sipulisekoitus. Kaada pannulle reilusti soijakastiketta sekä makusi mukaan riisiviinietikkaa ja ketjap manista. Suurusta maissitärkkelyksellä.
  7. Sekoita valmis nuudeli wokin sekaan ja tarjoa välittömästi. Voit koristella ruoan silputulla tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...