perjantai 6. heinäkuuta 2012

Varhaisperuna-chorizosalaatti

Kuten jo edellisessä blogikirjoituksessa mainitsin, niin salaatit kuuluvat kiinteästi kesään ainakin meidän taloudessa. Samoin varhaisperunat mitä tulee alkukesään, joten olikin korkea aika tehdä ensimmäinen salaatti varhaisperunoista. Tälläisissa salaateissa on se hyvä puoli, että niitä voi syödä joko lämpimänä tai kylmänä oman makunsa mukaan. Itse teen usein sillä tavalla, että teen reilumman annoksen ja syön ensimmäisen satsin lämpimänä ja loput seuraavana päivänä kylmänä. Maku toimii molemmin tavoin. Salaatinkastikkeena voi käyttää hyvää extraoliiviöljyä.


Ainekset:
  • 500 g varhaisperunoita
  • 150 g chorizoa
  • 100 g lehtipersiljaa
  • 2 uuden sadon punasipulia varsineen
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punainen chili
  • oliiiviöljyä
  • punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Viipaloi chorizo ja chili. Lorauta paistinpannulle reilusti oliiviöljyä ja paista chorizot miltei kypsiksi. Heitä sekaan lopuksi chilit ja reilu loraus punaviinietikkaa. Kiehauta nopeasti ja kaada chili-chorizoseos esimerkiksi talouspaperin päälle kuivumaan jotta ylimääräiset rasvat valuvat pois.
  3. Suikaloi paprika ja viipaloi punasipulit varsineen. Huuhtele ja kuivaa lehtipersiljat.
  4. Sekoita kaikki ainekset isossa salaattilkulhossa, mausta ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...