Ainekset:
- oliiviöljyä paistamiseen
- noin 10 lasagnelevyä
- 500 g äyriäissekoitusta
- 500 g pihvitomaatteja
- 50 g aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tapenedea
- 3 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä
- 250 g ranskankermaa
- 100 g emmental-juustoa
- provencenyrttejä
- chilimaustetta
- suolaa
- mustapippuria
- Pilko tomaatit pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta juusto.
- Kuullota sipulit runsaassa oliiviöljyssä ja lisää pannulle mausteet. Lorauta pannulle valkoviiniä ja kiehauta enimmät alkoholit pois.
- Lisää pannulle tomaatit ja tapanade. Paista keskilämmöllä kunnes tomaatit alkavat luovuttaa sopivasti vettä.
- Lisää sitten pannulle ranskankerma ja kiehauta nopeasti. Lisää vielä lopuksi puolet juustosta ja äyriäiset. Kiehauta edelleen nopeasti mutta älä ylikeitä äyriäisiä. Mausta lopuksi tarvittaessa.
- Voitele uunivuoka ja lisää lasagnelevyt ja äyriäiskastike kerroksittain. Ripottele pinnalle loppu juusto ja paista uunissa noin 30-40 minuuttia 200 asteessa eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti