Ainekset:
- 800 g hirvipaistia
- 4 sipulia
- voita ja öljyä paistamiseen
- 2-3 dl suppilovahveroita
- 5 cl konjakkia tai brandya
- 4 dl punaviiniä
- 3 dl kermaa
- 3 valkosipulinkynttä
- rosmariinia
- timjamia
- provencenyrttejä
- suolaa
- pippuria
- tuoreita yrttejä
- puolukkahilloa
- spelttiä, ohraa, riisiä tai perunaa
- Sulata hirvenliha tarvittaessa eli ota liha jääkaappiin noin vuorokautta ennen ruoanvalmistusta. Ota lisäksi liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen sen paistamista.
- Kuori ja hienonna sipulit karkeasti ja kuullota ne kevyesti paistinpannulla öljyssä parin minuutin ajan. Nosta sipulit valurautapataan.
- Viipaloi hirvenliha isoiksi paloiksi ja poista mahdolliset jänteet. Paista pienissä erissä paistinpannulla öljyssä ja rasvassa kunnes lihat ovat ruskistuneet kauniisti. Lisää lihat niin ikään valurautapataan.
- Kaada konjakki paistinpannulle ja pyöräytä nesteet nopeasti kasaan. Kaada seos valurautapataan.
- Lisää kerma, punaviini, mausteet ja hienonnettu valkosipuli pataan. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että lihat peittyvät nesteen alle.
- Hauduta lihaa vähintään kolme tuntia (mieluummin hieman enemmän) 150-asteisessa uunissa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
- Valmista lisukkeet ohjeen mukaan. Jos käytät esimerkiksi riisiä ja ohraa, niin huomioi niitä keitettäessä kypsymisajan erot.
- Paista lopuksi suppilovahverot paistinpannulla voissa ja lisää pataan hieman ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti