Vaivattoman sienipastan voi tehdä milteinpä mistä sienistä tahansa. Tästä perusreseptistä on tullut yksi suosikkipastoistani, johon tulee yleensä laitettua joko siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä. Ideana on ensin paistaa parmankinkku omassa rasvassaan erillään rapeaksi ja sitten sienet voissa pehmeäksi. Kastike muodostuu helposti kerman ja parmesaanin ympärille eikä mausteita tarvita muskottipähkinää lukuun ottamatta perinteisten suolan ja pippurin lisäksi. Kasvissyöjät voivat jättää kinkun pois ja laittaa tilalle vaikkapa paahdettuja pähkinöitä. Pastan maku on voimakas mutta tasapainoinen. Aterian voi kruunata esimerkiksi kevyellä tai keskitäyteläisellä italialaisella punaviinillä (vaikkapa Valpolicella tai Chianti) ja tuoreella patongilla. Kaiken lisäksi ruoka valmistuu samassa ajassa kun pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy. Ei muuta kuin nauttimaan!
Ainekset:
- 250 g tagliatellea
- 50 g voita
- 300 g siitakesieniä
- 100 g parmankinkkua
- 2 dl kermaa
- 75 g parmesaania
- suolaa
- mustapippuria
- muskottipähkinää
- tuoretta persiljaa
Valmistusohje:
- Pilko parmankinkut noin kolmeen osaan ja paista paistinpannulla omassa rasvassa rapeiksi. Nosta sitten kinkut sivuun talouspaperin päälle.
- Puhdista ja pilko sienet pienemmiksi. Lisää voi paistinpannulle ja paista sienet kunnes ne ovat pehmenneet.
- Keitä pasta odotellessa ohjeen mukaan.
- Lisää kerma ja suurin osa raastetusta parmesaanista pannulle. Kiehauta ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää vielä aivan lopuksi kinkku takaisin paistinpannulle.
- Valuta pasta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Sekoita hyvin.
- Kokoa annokset ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja hienonnetulla persiljalla.
Sieni pasta on aivan ihana! Itse aina käytän herkkusieniä, en koskaan syönyt siitakesieniä... pitää kokeilla!
VastaaPoistaItsekin olen yleensä käyttänyt pastassa herkkusieniä sekä joskus kanttarelleja tai suppilovahveroita, mutta siitakesienet olivat oikein mukavaa vaihtelua eli kannattaa testata!
VastaaPoista