Ruokajuomana oli syyskuun lopussa Alkon valikoimaan tullutta italiaista luomuviiniä eli Casa Catelli Montepulciano d'Abruzzo (ks. Alkon kuvaus). Suomen oloissa todella kohtuullisesti hinnoiteltu ja väriltään syvänpunainen viini on hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä. Sen nuorekas tuoksu on marjainen eli lähinnä kirsikkainen ja herukkainen sekä hieman yrttinen. Keskitäyteläinen maku jatkaa samalla räiskyvällä linjalla eli marjaisuus ja napakat mutta pehmeähköt tanniinit yhdistyvät maussa.
Itse viinintuottaja suosittelee viiniään nautittavaksi naudanlihan, paistin, grilliruoan, vasikan, tomaattipohjaisten pastojen, lasagnen ja grillatun kanan kanssa, mutta mielestäni viini toimi oikein hyvin myös tomaattisen munakoisopaistoksen kanssa. Voisin suositella viiniä esimerkiksi mutkattoman Sangiovesen ystäville.
Ainekset:
- 2 isoa munakoisoa
- 800 g tomaattimurskaa
- 375 g mozzarellaa
- parmesaania
- 1/2 valkosipuli
- oliiviöljyä
- basilikaa
- meiramia
- chiliä
- suolaa
Valmistusohje:
- Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperin päälle. Itketä munakoisoja ripottelemalla niiden päälle suolaa.
- Valmista tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljy ja lisää pannulle tomaattimurska. Murskaa valkosipuli ja lisää sekaan. Mausta meiramilla ja chilillä. Lisää vielä lopuksi basilika ja halutessasi hieman suolaa.
- Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Voitele uunivuoka ja aloita täyttäminen laittamalla pohjalla ohut kerros tomaattimurskaa. Laita sitten ensimmäinen kerros munakoisoja, joiden päälle taas tomaattimurskaa, viipaloitua mozzarellaa ja raastettua parmesaania. Toista kunnes ainekset loppuvat ja lisää päällimmäiseen kerroseen reilummin parmesaania.
- Paista uunissa noin 40-50 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat pehmenneet riittävästi ja juusto ei ole palanut. Nauti salaatin, patongin ja italialaisen punaviinin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti