Alkuruokasalaatin kanssa nautittiin Pannier Sélection Brut -samppanjaa, jota saa Alkosta kätevästi puolta normaalia pienemmässä pullossa. Väriltään vaaleankeltainen samppanja ajoi asiansa aperitiivina/alkuruokajuomana kuivan hapokkaan ja hivenen omenaisen maun ansiosta.
Ainekset:
- maalaisleipää
- 125 g mozzarellaa
- tuoretta basilikaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Vinaigrette:
- 4 cl oliiviöljyä
- 4 cl vaaleaa balsamicoa
- sokeria
Valmistusohje:
- Valmista vinaigrette sekoittamalla ainekset voimakkaasti ravistaen.
- Pilko maalaisleipä pienemmäksi paloiksi ja paista reilussa oliiviöljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paloittele mozzarella, revi basilikanlehdet irti puskasta ja halkaise halutessasi kirsikkatomaatit.
- Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja kokoa annokset lautaselle. Pirskottele päälle reilusti vinaigrettea ja tarjoa patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti