lauantai 21. tammikuuta 2012

Tulinen inkivääri-tomaattikeitto ja bruschetta

Tällä kertaa lauantailounaana oli inkivääri-tomaattikeittoa ja bruschettaa. Keitosta saa kokonaan kasvisruoan jättämällä parmankinkun pois tai korvaamalla sen jollain muulla ainesosalla. Keittoon saa tulisuutta laittamalla sekaan reilummin cayennepippuria tai vaihtoehtoisesti vaikkapa tuoretta chiliä.

Ainekset:
Tulinen inkivääri-tomaattikeitto:
  • 500 g tomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 tl fariinisokeria
  • cayennepippuria oman maun mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • parmankinkkua
Bruschetta:
  • 4 palaa maalaisleipää
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • chilijauhetta
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Pilko tomaatit pienemmiksi. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet sekä raasta inkivääri.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli reilussa oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sitten kattilaan inkivääri, tomaatit ja kasvisliemi. Lisää vielä sekaan fariinisokeri, cayennepippuria, suolaa ja mustapippuria. Voit säädellä keiton tulisuuuta cayennepippurilla. Keitä keskilämmöllä noin puolisen tuntia.
  3. Keiton kypsyessä valmista bruschettat. Leikkaa viipaleet maalaisleivästä tai vastaavasta. Hienonna valkosipuli ja sekoita oliiviöljyn kanssa. Voitele leivät valkosipuli-öljyseoksella ja ripottele vielä päälle mustapippuria ja chilijauhetta.
  4. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Laita leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lisää pellille vielä muutama viipale parmankinkkua. Paista noin uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes sekä leipä että parmankinkku ovat rapeita.
  5. Kaada keitto tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Annostele keitto lautasille ja murskaa päälle käsin rapeaa parmankinkkua. Nosta leivät toiselle lautaselle ja nauti välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...