maanantai 27. kesäkuuta 2011

Uunikuivatut tomaatit

Aurinkokuivatut tomaatit kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkeihini ruoanlaittoon käytettävien herkkujen osalta, joten päätin nyt kokeilla tehdä ensimmäistä kertaa kuivatettuja tomaatteja myös itse. Koska kuivattaminen tapahtuu uunissa, niin nimeän tomaatit innovatiivisesti uunikuivatuiksi tomaateiksi. Netti näyttää olevan pullollaan erilaisia ohjeita tomaattien kuivattamiseksi, mutta päätin nyt ensimmäisessä vaiheessa unohtaa hifistelyn ja nojautua yksinkertaiseen toimintatapaan. Ideana on siis lyhyesti puolittaa tomaatit ja kuivattaa ne uunissa maustettuina yrteillä, mausteilla ja oliiviöljyllä. Käytin nyt pääasiassa kirsikkatomaatteja, koska niitä sattui olemaan kylmäkaapissa eniten. Hyvää tuli!

Ainekset:
  • 700 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g isoja punaisia tomaatteja
  • 2 valkosipulia
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje:
  1. Leikkaa tomaatit puoliksi ja aseta uunipellille tasainen puoli ylöspäin.
  2. Ripottele tomaattien päälle suolaa, pippuria, tuoretta oreganoa ja basilikaa. Hienonna valkosipulit ja lisää ne myös tomaattien päälle. Viimeistele ruiskuttamalla tomaattien päälle reilusti oliiviöljyä.
  3. Lämmitä uuni 75-asteiseksi ja laita tomaatit uuniin. Kuivuminen kestää uunista riippuen pitkään, noin 6-10 tuntia. Tomaatit ovat valmiita, kun suurin osa nesteestä on haihtunut ja tomaatit ovat alkaneet mennä hieman rullalle.
  4. Laita tomaatit säilytyspurkkeihin ja kaada oliiviöljyä niin paljon, että tomaatit peittyvät sen alle. Säilytä avatut purkit jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...